ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες:
- 2 κεσεδάκια φρέσκο βασιλικό 50γρ.
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ή ½ αν είναι μεγάλη
- 50γρ. κουκουνάρι
- 5 – 6κ.σ. ελαιόλαδο
- 1κ.σ. χυμό λεμόνι
- Λίγο αλάτι/ φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 3κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε καλά το βασιλικό μας και τον αλατίζουμε λίγο.
- Σε ένα μούλτι χτυπάμε πρώτα το κουκουνάρι μόνο του και στη συνέχεια τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός τη παρμεζάνα και τη ½ ποσότητα ελαιόλαδου, ½ ποσότητα βασιλικού.
- Χτυπάμε τα πρώτα υλικά, στη συνέχεια προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε ξανά.
- Για το τέλος αφήνουμε τη παρμεζάνα, προσθέτουμε και αυτή και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι όλα τα υλικά να έχουν ομογενοποιηθεί.
TIP: Διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό βαζάκι από γυαλί για 3 – 4 ημέρες. Αν σας αρέσει η γεύση του σκόρδου μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω. Σε μια μερίδα μακαρόνια αντιστοιχεί περίπου 1 – 1,5κ.σ. πέστο βασιλικού. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε σαλάτα με μοτσαρέλα, ντοματίνια και ρόκα και να την απογειώσει!
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ:
- Θερμίδες 305 kcal
- Πρωτεΐνες 4,1γρ.
- Υδατάνθρακες 2,6γρ.
- Λιπαρά 29,8γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά 0,9γρ.